Decizie surpriză: Renault muta fabricarea noului Sandero în Maroc, România rămâne cu Stepway

Grupul Renault a decis ca cea de-a treia generaţie a noului Sandero să fie produsă exclusiv în Maroc, în timp ce Sandero Stepway să fie produs şi la Mioveni, anunță Ziarul Financiar.
Uzina Dacia de la Mioveni va rămâne doar cu modelele cu valoare adăugată mai mare, alături de Logan, care este cea mai bine vândută maşină din România.

Este pentru prima dată când francezii mută complet un model de la Mioveni către Tanger şi Somaca. În 2012 Renault lansa în producţie în Maroc modelele Lodgy şi Dokker, pe lângă Logan sedan, iar ulterior Sandero şi Logan MCV au fost produse atât în Maroc cât şi la Mioveni.

În România se vor produce modelele Duster, care reprezintă peste 70% din volum, Logan sedan, Logan MCV şi Sandero Stepway. Volumele de Sandero au scăzut constant în ultimii doi ani.

La începutul lunii septembrie, grupul francez a anunțat reorganizarea în jurul a patru unități de afaceri: Renault, Dacia, Alpine și Nouvelles Mobilites.

 

Articolul precedentOficial BNR: Ne așteptăm la creșterea numărului creditelor neperformante după expirarea păsuirilor acordate de bănci
Articolul următorPiața auto din România, scădere de peste 30% în primele nouă luni. Plus la autoturismele ”verzi”