Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în calitate de administrator al resursei piscicole din domeniul public al statului din RBDD, informează  persoanele interesate despre  emiterea REGULAMENTULUI privind desfășurarea activității de pescuit comercial în perimetrul Rezervației Biosferei ,,Delta Dunării”.

Modul de valorificare a resurselor acvatice se stabilește anual de ARBDD ținând cont de recomandările și respectând cotele alocate prin „Studiul de evaluare a resurselor acvatice vii în vederea stabilirii capturii totale admisibile (TAC) pe specii și zone în R.B.D.D. (Complexele lacustre, Dunărea și brațele sale, Marea Neagră)”, pentru menținerea potențialului natural de regenerare al resurselor și a echilibrului ecologic.

Actele de reglementare pentru activitatea de pescuit comercial din perimetrul Rezervației au caracter temporar, se eliberează anual și conțin date referitoare la speciile și cotele maxime ce pot fi capturate din mediul acvatic.
Toate aceste reguli sunt adoptate pentru a scădea presiunea asupra stocului piscicol încurajând locuitorii să aibă activități conexe pescuitului, în special activități tradiționale (pășunat, agricultură, apicultură, recoltare stuf și activități în turism) care să poată susține un nivel de trai decent în Delta Dunării.
Totodată, prin aceste măsuri ARBDD urmărește ca toate activitățile menționate mai sus să fie activități care se încadrează în reglementările Administrației, care respectă Statutul RBDD și care prezintă documente fiscale.

Detalii pe Realitatea de Tulcea

 

Articolul precedentVolumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, trend ascendent în ultimul an
Articolul următorGermania, Franţa ṣi Italia controlează cele mai multe întreprinderi din România