Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham, precizând că nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul operaţiei sale pentru prostata mărită.

Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar, potrivit comunicatului Palatului Buckingham, regele a început încă de luni „tratamentele obişnuite”, potrivit BBC.

Palatul Buckingham spune că regele „rămâne deplin pozitiv în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline”.

El își va amâna angajamentele publice și este de așteptat ca alți membri ai familiei regale să-l ajute  în timpul tratamentului.

Nu se oferă alte detalii despre stadiul cancerului sau despre un prognostic. Regele, în vârstă de 75 de ani, s-a întors la Londra de la Sandringham, în Norfolk, luni dimineață, iar Palatul spune că a început tratamentul în ambulatoriu.

Deși își va întrerupe evenimentele publice, Regele își va continua rolul constituțional de șef al statului, inclusiv documentele și întâlnirile private. A fost văzut duminică la o slujbă din Sandringham, unde a făcut cu mâna la mulțime.

Acesta a avut o intervenție chirurgicală la prostată la un spital privat din Londra în urmă cu mai bine de o săptămână. Regele a ales să facă publice datele despre tratamentul său pentru prostată, cu scopul de a încuraja mai mulți bărbați să facă controale de prostată, a spus Palatul la acea vreme. S-a spus că a fost încântat că a sensibilizat această problemă, site-ul web NHS raportând o creștere a problemelor legate de afecțiunile prostatei. Pentru multe tipuri de cancer, șansa de a le face crește odată cu vârsta.

Cifrele din Marea Britanie sugerează, în medie, în fiecare an, mai mult de o treime (36%) din cazurile noi de cancer au fost la persoane cu vârsta de 75 de ani și peste.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentSemnal de alarmă al ASF: tentativele de fraudă de tip voice phishing s-au înmulțit! Recomandările instituției
Articolul următorRomânii ar putea rămâne fără subvenția la încălzire. Criza energetică a trecut

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau