A doua rectificare bugetară a acestui an se află pe agenda şedinţei de astăzi a Guvernului, după cum a anunţat ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ştefan.

 

Ședința de guvern este programată joi la ora 17.00, după cum informează Executivul într-un comunicat de presă. Rectificarea bugetară a fost discutată și în ședința CSAT de ieri.

Pentru anul în curs, deficitul bugetar e estimat la 4,3 la sută din Produsul Intern Brut, potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Ministerul Educației va pierde două miliarde de lei, iar Ministerele de Interne și cel al Transporturilor câte un miliard de lei fiecare.

Veniturile bugetului general consolidat se vor diminua cu 18 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că deficitul bugetului general consolidat se va majora cu 16 miliarde de lei și va ajunge la 4,3% din PIB.

Vor fi suplimentate fondurile Ministerului Muncii cu aproape 4 miliarde de lei, două miliarde vor fi alocate în plus la bugetul de pensii. Ministerul Dezvoltării Regionale va primi, în plus, un miliard opt sute de milioane de lei pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, iar 300 de milioane de lei vor merge la Ministerul pentru Mediul de Afaceri și Comerț pentru programul Start-up Nation.

Se găsesc bani și pentru serviciile de informații: 20 de milioane de lei primește în plus și SRI, bugetul SIE va crește cu aproape 4 milioane de lei, iar cel al SPP cu aproape un milion de lei.

Articolul precedentDaniel Dăianu: Un deficit bugetar de 3,5 – 3,6% pentru 2020 ar fi o performanţă. A ajunge la 3% este imposibil
Articolul următorBMW reduce bonusurile pentru angajați