Consiliul Suprem de Apărare a Țării se reunește miercuri de la ora 16:00. Pe ordinea de zi a ședinței se află rectificarea bugetului de stat. Proiectul de rectificare ar urma să fie aprobat în ședința de joi a Guvernului.  

„Datele sunt clare, cifrele sunt reci, concluziile sunt un pic mai complexe şi, din păcate, a trebuit să constatăm că situaţia e cea care este, deficitul va trece, este clar, de 4%. Pe de altă parte, este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute. Bunăoară, s-a găsit că pentru pensii nu au fost, pur şi simplu, suficienţi bani şi aici trebuie făcută o rectificare, la fel şi în alte domenii unde de multă vreme nu s-au mai făcut plăţi, nu s-au onorat contracte şi aceste lucruri sunt inadmisibile într-o societate normală şi cu un guvern responsabil. Aşadar, rectificarea e obligatorie”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că a avut, luni, „o discuţie aşezată şi aplicată” cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

În cadrul ședinței CSAT de miercuri vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

 

Articolul precedentCum au evoluat depozitele și creditele populației în 2019
Articolul următorOrban a anunțat că Guvernul va încerca să corecteze OUG 114: „Este un act criminal”