bani blocati

Luni au fost întâlniri și discuții cu membrii Guvernului atât la Palatul Victoriei, cât și la Parlament unde s-au prezentat câțiva miniștri au fost chemați la discuții de către liderul PSD, Liviu Dragnea. Anterior acesta a avut o scurtă întâlnire cu partenerul de coaliție, șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Toată această agitație este provocată de rectificarea bugetară care ar trebui să fie adoptată de Guvern cel mai târziu până mâine. Ș-a spus că rectificarea va fi una pozitivă, în ciuda deficitului record înregistrat după primele șase luni, de 1,61% din PIB.

La Palatul Victoria, premierul Viorica Dăncilă și-a convocat de dimineață pe miniștri pentru o ședință informală pe marginea rectificării bugetare. Mediafaz, citând surse guvernamentale, susține că după 10 minute, Darius Vâlcov, a luat locul lui Dăncilă, care a părăsit sala de ședințe.

Vâlcov le-ar fi reproșat miniștrilor că nu au demarat sau au întârziat nepermis de mult procedurile de achiziții destinate proiectelor de dezvoltare, deși în bugetul aprobat pe 2018 dispuneau de sume mai mari decât în 2017.

În replică, miniștrii prezenți la întâlnire și secretarii de stat și directorii care au participat în locul miniștrilor absenți, i-au transmis lui Vâlcov, la întâlnirea informală, că au așteptat simplicarea legislației privind achizițiile publice, demers realizat de Guvern la sfârșitul lunii mai printr-o Ordonanță de Urgență.

Una din propunerile avansate de Vâlcov la întâlnirea informală cu miniștrii a fost ca membrii Executivului să-și asume, ”inclusiv prin semnătură”, o țintă privind cheltuirea fondurilor alocate prin bugetul de stat, au mai declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Discuțiile despre prima rectificare bugetară pe anul 2018 vor continua luni seară, la Guvern, au mai precizat sursele citate.

O parte dintre miniștri au fost convocați și în biroul președintelui PSD, Liviu Dragnea, de la Palatul Parlamentului, unde au avut discuții legate în principala de același subiect.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a stat mai bine de jumătate de oră în biroul liderului PSD, după discuțiile din cadrul ședinței de guvern.  Conform România TV, ministerul Fondurilor Europene, Rovana Plumb și Marian Oprișan se află în aceste momente în biroul lui Liviu Dragnea.

 

 

Articolul precedentCrește importul de forță de muncă. Cei mai mulți angajați vin din Asia
Articolul următor6.000 de concedieri la Nordea Bank, din cauza robotizării

Comments are closed.