Bugetul Ministerului Transporturilor, sub umbrela căruia funcționează marile companii responsabile cu dezvoltarea infrastructurii, pierde trei miliarde de lei în urma primei rectificări bugetare din acest an, potrivit unor surse oficiale.

Ministerul condus de Răzvan Cuc primise, în februarie, la împărțirea banilor peste 13 miliarde de lei. Surse din Finanțe spun, însă, că Transporturile nu au cheltuit până la jumătatea anului decât o treime din acești bani.

Ministerul Transporturilor nu este singura instituție care pierde bani la rectificare. Fonduri se taie și de la Educație și de la Sănătate

Ministerul Educaţie pierde la rectificare două miliarde de lei, iar de la ministerul Sănătăţii sunt tăiaţi 400 de milioane de lei, scrie G4media.

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a avertizat joi că partidul pe care îl reprezintă nu susține proiectul de rectificare în forma dorită de social-democrați.

Cine va primi bani în plus

Printre instituțiile al căror buget se va majora după această rectificare se numără trei servicii de informații. SRI primește 390 de milioane de lei, SIE – 46 milioane lei, iar SPP – 42 de milioane lei.

STS, acuzat de Poliție și de premierul Dăncilă că a ratat identificarea zonei din care Alexandra Măceșanu a sunat de trei ori la 112, pierde la rectificare 70 milioane lei.

Bani în plus va primi la rectificare și Administrația Prezidențială: 9,5 milioane de lei

Două miliarde de lei vor merge și către Programul Național de Dezvoltare Rurală.

La rândul său, Ministerul Dezvoltării va primi 500 de milioane de lei pentru a sprijini localitățile afectate de inundații.

Autoritățile locale vor primi și ele fonduri la această rectificare: 2,8 miliarde de lei.

O sumă importantă de bani va merge și către asistența socială: 1,7 miliarde de lei.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat, la finalul ședinței de guvern de miercuri, că rectificarea bugetară ar urma să fie aprobată la începutul săptămânii viitoare, alături de un pachet de măsuri fiscale.

Articolul precedentAcciza la tutun. Patronatele din industrie critică decizia Guvernului
Articolul următorAsociația Băuturilor Răcoritoare: „Taxa pe zahăr este discriminatorie”