Pensionarii primesc cea mai dură veste: până în 2023, cel puțin, nicio pensie nu va fi recalculată. Asta înseamnă că nu vor fi corectate inechitățile, că pensiile mai mici nu vor crește. Anunțul vine chiar din partea șefului Casei Naționale de Pensii. Pensionarii spun că ei cred că abia în 2024 vor primi ceva în plus la pensie. Nici majorarea cu rata inflației de anul viitor nu este sigură.

Întrebat când începe marea recalculare, dacă va începe în 2023, președintele Casei Naționale de Pensii – Daniel Baciu a spus: „Trebuie să avem cadrul legal, după ce legea va fi într-un draft făcut de colegii noștri de la Ministerul Muncii și de la Casa Națională de Pensii, va fi intra în dezbatere publică, va parcurge întreg cadrul legislativ pe care îl știți cu toții, respectiv va intra în Parlament, în comisiile de specialitate, în momentul în care va fi adoptată și publicată în Monitorul Oficial, noi va trebui să o aplicăm. Eu zic ca este realistic termenul de 2023”.

Referitor la faptul că abia în 2024-2025 pot primi oamenii recalculările, acesta a spus: „Toată lumea va intra în procesul de recalculare conform noului act normativ și când va fi legea adoptată trebuie să emitem decizii de pensii cu noile cuantumuri. Evident că legea ne obligă!”.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentDespăgubiri de sute de milioane de euro pe inaugurări fictive
Articolul următorRealitatea PLUS continuă dezvăluirile incendiare despre Guvernul Cîțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau