China a anunţat că va impune noi tarife pentru bunuri importante din Statele Unite în valoare de 75 de miliarde de dolari şi că va reintroduce tarifele pentru automobilele americane, relatează CNBC.

Consiliul de Stat al Chinei  a decis să aplice tarife cuprinse între 5% şi 10% pentru bunuri provenite din SUA în valoare de 75 de miliarde de dolari. Măsura va fi aplicată în două etape, de la 1 septembrie şi de la 15 decembrie. La aceste date vor intra în vigoare tarifele anunţate de preşedintele american Donald Trump pentru importuri din China de circa 300 de miliarde de dolari care nu sunt încă penalizate.

China va reimpune tarifele de 25% pentru importurile de automobile din Statele Unite şi de 5% în cazul pieselor şi componentelor, care vor intra în vigoare pe 15 decembrie. Aceste tarife fuseseră suspendate în luna aprilie.

La începutul acestei luni, preşedintele Trump a decis în mod surprinzător să pună capăt armistiţiului din războiul comercial, anunţând aplicarea unor tarife de 10% pentru restul importurilor din China de 300 de miliarde de dolari.

O parte din aceste tarife americane au fost amânate până în luna decembrie, pentru a evita un impact asupra sezonului cumpărăturilor de iarnă, iar unele produse au fost excluse de pe listă.

Articolul precedentSeful Fed: „S-au înmulțit riscurile din cauza războaielor comerciale ale SUA cu alte state”
Articolul următorStatul a luat cu împrumut 54 de miliarde lei în acest an