Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte la PNL, lansează un apel către social-democrați și reprezentanții UDMR. Liberalul cere menținerea cotei unice, să nu fie introduse taxe noi sau să fie mărite.

„Recomandările mediului de afaceri din România, adică cei care creează și susțin locuri de muncă, către decidenții din domeniul economic, ar putea fi cuprinse într-un enunț simplu: nu distrugeți ce ați realizat până acum! Adică: mențineți cota unică, pentru că a contribuit semnificativ la creșterea economică, a însănătoșit mediul antreprenorial, nu introduceți taxe care ar putea sufoca întreprinzătorii, sau nu le măriți, ajutați-i să-și poată face planuri de afaceri! Predictibilitatea fiscală aduce bunăstare, iar asta înseamnă contribuții enorme la buget, deci bani pentru investiții publice și susținerea unor domenii precum sănătate, educație”, a spus Rareș Bogdan, potrivit bugetul.ro.

„Un întreprinzător, mare sau mic, trebuie să-și poată face un plan de afaceri multianual, nu pentru 3 luni, nu trebuie împins către faliment sau către munca le negru! Trebuie stimulată înființarea de locuri de muncă, creșterea sănătoasă, deoarece doar așa se creează premisele reducerii exodului de angajați!

PNL a spus mereu toate aceste lucruri, și e bine că acum, printr-o scrisoare a asociațiilor de investitori, români și străini, este încurajat să promoveze și mai departe politici economice de natură să consolideze mediul de afaceri și să formeze în continuare o clasă de mijloc. Digitalizarea, creșterea colectării taxelor, combaterea mai aspră a evaziunii, stimularea domeniilor cu potențial de creștere, deci de a plăti la timp taxe și impozite sunt esențiale. Mai ales acum, în contextul războiului din Ucraina. Trebuie să consolidăm, nu să periclităm economia!”, a conchis Rareș Bogdan.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMiron Mitrea critică modul în care a fost prezentată publicului măsura de compensare a prețului la pompă: Nu cred că Ciolacu și Ciucă s-au luat de gât
Articolul următorReactia premierului Ciuca la anunțul președintelui SUA, Joe Biden, prinvind Romania: ”O confirmare a solidității Parteneriatului Strategic, care devine tot mai aprofundat”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau