Europarlamentarul Rareș Bogdan spune că Austria a recunoscut oficial progresele înregistrate de România și Bulgaria în cursa spre Schengen. Chiar și așa, Bogdan spune că țara noastră trebuie să lovească acolo unde doare cel mai tare, adică la banii pe care Austria îi face din România.

Aproape 10% din PIB-ul Austriei vine din România

„Noi trebuie să mergem cu acest subiect pe ordinea de zi pentru a forța un vot și o poziție extrem de clară, având în vedere că Olanda și-a schimbat radical poziția față de Bulgaria și nu se mai opune aderării Bulgariei. Trebuie să continuăm presiunile, trebuie să ținem subiectul sus, trebuie pus pe ordinea de zi. Șansa României de a obține un accept din partea Austriei este legată inclusiv de faptul că 7% din PIB-ul Austriei vine de la companii prezente pe teritoriul României”, a mai spus el.

Rareș Bogdan a mai explicat că „Austria are investiții majore în România”, adăugând că acele companii austriece din România trebuie folosite pentru a pune presiune, în sensul de a fi luate partenere, ca să pună presiune pe guvernul de la Viena, pe cancelarul Nehammer, tocmai în ideea încercării de convingere a cancelarului că trebuie să accepte această chestiune”, a declarat Bogdan, conform Digi24.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPROTESTE la mai multe Case de Pensii din țară – Angajații vor salarii mai mari
Articolul următorGuvernul dă cu o mână și ia cu două: Crește salariile din construcții, dar introduce taxe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau