Ministrul Muncii le-a transmis sindicatelor, la discuțille pe care le-au purtat marți, pe tema majorării salariului minim, că acest pas trebuie făcut în mod predictibil, bazat pe date economice, pentru ca majorarea să poată fi susținută de economie.

„Preocuparea mea este ca în România nivelul de salarizare să fie decent, costul forței de muncă să înceapă să se apropie de media Uniunii Europene, dar în același timp trebuie să fim atenți ca orice majorare pe care o facem să fie susținută de economie pentru a evita blocajele ulterioare”, a scris Turcan pe Facebook.
„Am agreat cu partenerii sociali ca săptămâna viitoare să ne întâlnim în Consiliul Național Tripartit, astfel încât confederațiile sindicale și cele patronale să își prezinte și față în față propunerile pe care le au cu privire la majorarea salariului minim.
După ce vom avea aceste discuții, vom analiza toate variantele propuse, iar Guvernul va contura o soluție pe care o vom supune dezbaterii publice.”
Pe de altă parte, confederația Cartel Alfa a anunțat că va începe proteste de amploare, unul dintre motivele principale fiind tocmai refuzul guvernului de a majora salariul minim.
Articolul precedentPensia anticipată NU se cumulează cu salariul, nici la stat, nici la privat
Articolul următorSindicaliștii ies în stradă din cauza scumpirilor și a lipsei de interes a Guvernului față de oamenii de rând