În conferința de presă susținută joi, ministrul Muncii a fost întrebat, la un moment dat, cât costă un kilogram de roșii şi 10 ouă, relatează Agerpres. Iritată, Raluca Turcan și-a adus aminte de un episod oarecum similar, petrecut cu o zi în urmă, când a fost întrebată cât este salariul minim.

„Să ştiţi că am urmărit transpunerea dialogului meu cu dumneavoastră de ieri (miercuri – N.R.) şi realmente v-am arătat toată preţuirea mea şi seara, la televizor, m-am regăsit într-un monstru care este total indiferent de ceea ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi. Eu o să vă răspund, dar e nefiresc ca dumneavoastră să vă comportaţi cu mine, ca om care sunt marcată doar de bună credinţă să schimb lucrurile în bine în ţara asta, în felul în care o faceţi. Pot să vă calculez şi cât costă 10 ouă, dacă un ou costă între 60 de bani şi un leu. Dar, pe fond, cred că avem cât mai multe lucruri de sistem pe care şi eu, împreună cu dumneavoastră, vrem să le schimbăm”, a susţinut ministrul.

„Nu e totul atât de sumbru şi nu sunt toţi nişte nenorociţi, aşa cum de multe ori încearcă lumea să spună”, a mai precizat Turcan.

În conferinţa de presă de miercuri, jurnaliştii au întrebat-o cât este salariul minim, întrebare la care, marţi, ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, nu a ştiut să răspundă.

„Vă daţi seama că îl cunosc şi am negociat creşterea salariului minim brut la 2.300 de lei. Putem fi un pic serioşi, vă rog, am nişte lucruri de spus”, a răspuns Turcan.

Articolul precedentRaluca Turcan: Rolul meu, ca ministru, nu este să ofer garanții că va crește salariul minim
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Încep lucrările la linia de cale ferată București-Giurgiu