Raiffeisen Bank a anunţat, joi, că a încheiat primul semestru cu o scădere de 9,2% a profitului net, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 384 milioane lei (81,1 milioane euro), pe fondul creşterii valorii activelor, potrivit unui comunicat al instituției.

”Raiffeisen Bank a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 384 milioane de lei, faţă de 423 milioane de lei în S1/2018. Activele totale ale Raiffeisen Bank au crescut în primul semestru al acestui an până la 40 miliarde lei (creştere de 5% an la an)”, se mai arată în comunicat.

Am inregistrat din nou rezultate foarte bune la jumatatea acestui an si am continuat sa crestem consistent, echilibrat si sustenabil. Creditele acordate companiilor mari si medii au avansat cu 12%, cele acordate IMM-urilor cu 7%, iar imprumuturile pentru populatie, garantate sau negarantate, cu 8,5%, an la an. Veniturile noastre operationale au crescut, de asemenea, cu 7%. Anul acesta raportam un profit usor mai mic decat in primele sase luni ale anului trecut, datorita unor schimbari metodologice ale calculului provizioanelor de credit. Profitul net, neafectat de aceste modificari nerecurente, ar fi fost cu 13% peste cel de anul trecut”, a spus Steven van Groningen, presedinte & CEO Raiffeisen Bank.

Activitatea de creditare a continuat să crească, iar soldul creditelor nete acordate clienţilor băncii a ajuns la 26,22 miliarde de lei, în creştere cu 11%, faţă de perioada similară a anului 2018.

La 30 iunie 2019, veniturile băncii au fost de aproximativ 1,27 miliarde lei, cu 7% mai mult decât în S1/2018, influenţate în mod direct de creşterea activităţii de creditare.

Articolul precedentDemisie neașteptată la CEC Bank
Articolul următorAplicarea facilităţilor fiscale în construcţii, un proces greoi