Trăim de pe azi pe mâine. Trei sferturi din populația României este oficial săracă. Șapte din 10 români nu au bani pentru strictul necesar: mâncare și plata facturilor lunare.

Peste 68% dintre români  nu au bani pentru produse alimentare de bază sau pentru întreţinerea locuinţei, pentru achitarea unor obligaţii şi plăţi curente. Cu atât mai puțin rămân bani pentru concediu, ori pentru acoperirea unor necesităţi financiare apărute în mod neaşteptat.

În anul 2018, aproape 59% din populaţia ţării noastre nu şi-a permis să plece într-un concediu de o săptămână, în vreme ce aproape 46% dintre români nu au avut banii necesari ca să facă faţă unei situaţii neaşteptate – o stricăciune la locuință sau o problemă medicală, arată datele Institutului Național de Statistică.

În România, sărăcia se vede și prin lipsa unor bunuri de folosință îndelungată. O treime din populație nu are telefon, mașină de spălat sau televizor, arată studiul.

27% din populație nu-și permite o maşină, iar 13,5% nu deține nici măcar un calculator personal.  Cât despre dotările locuințelor, situația este și mai dramatică.

În 2018, 27% dintre casele românilor nu aveau grup sanitar propriu. Una din patru case nu are duș sau baie, iar 10% prezintă scurgeri de apă prin acoperiș, igrasie sau podele deteriorate.

Articolul precedentCe loc ocupă Bucureștiul în topul orașelor „smart”
Articolul următorÎngrijorări concurențiale legate de intenția OMV Petrom Marketing de a prelua benzinăriile Art Petrol