Românii care vor renunța și vor casa un autoturism mai vechi de 15 ani vor putea primi, de la primăria locală, un stimulent de 3.000 lei. Propunerea apare într-un proiect de ordin al Ministerului Mediului, ce stabilește regulile unui nou program Rabla.

Beneficiarii stimulentului pot face ce doresc cu banii obținuți în cadrul programului Rabla Local, cu excepția cumpărării unei alte mașini second-hand cu normă de poluare mai mică de Euro 4 timp de trei ani de la obținerea stimulentului.

Programul Rabla Local, al cărui ghid de finanțare apare în proiectul de ordin de la Ministerul Mediului, se va alătura celor deja existente, respectiv Rabla Clasic și Rabla Plus.

Condițiile pe care va trebui să le îndeplinească o persoană ce va dori să obțină stimulentul pentru casarea unei mașini în cadrul programului Rabla Local sunt:

  • să aibă domiciliul sau reședința în România, pe raza primăriei la care face solicitarea;
  • să dețină un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective;
  • să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat și bugetul local;
  • să nu folosească aceeași mașină pentru a obține diverse alte finanțări, inclusiv prin Rabla Clasic sau Rabla Plus;
  • să nu aibă condamnări definitive pentru infracţiuni împotriva mediului.

Pe de altă parte, în afară de vârsta de peste 15 ani și norma de poluare Euro 3, mașina ce se va da la casat trebuie să fie înregistrată în evidențele primăriei la care se face solicitarea și să fie înmatriculată în România de cel puțin trei ani, potrivit avocatnet.ro.

Articolul precedentCRIZE succesive: a început războiul mondial al pâinii! Se anunță noi scumpiri – Avertisment sumbru
Articolul următorZelenski: 75 de milioane de tone de cereale ar putea fi blocate în Ucraina, până în toamnă