Ministerul Mediului a publicat lista românilor care au fost acceptați în programul Rabla pentru electrocasnice. În doar două zile de la inaugurare, peste jumătate din bugetul programului a fost epuizat.

 

Rabla pentru electrocasnice Administrația Fondului pentru Mediu (AFMI) a publicat vineri, 21 decembrie 2018, prima listă cu persoanele fizice aprobate în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice.

Rabla pentru electrocasnice Nu mai puțin de 19.107 români se află pe lista publicată de autoritatea de mediu!

La două zile de la deschiderea Programului Rabla pentru electrocasnice, din bugetul total de 20 milioane de lei, au fost rezervate vouchere în valoare de aproape 12 milioane lei, interesul pentru acest program fiind „peste așteptările preconizate”, spun autoritățile.

LISTA celor acceptați în programul Rabla pentru electrocasnice poate fi văzută aici

Rabla pentru electrocasnice După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor putea prezenta pentru a-și putea achiziționa echipamente electrice și electronice, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++ la următorii comercianți validați: Auchan Romania S.A., Altex Romania S.R.L., Carrefour Romania S.A., Dante International S.A. (EMAG), S.C. Flanco Retail S.A., Bucovina Electro Top S.R.L., S.C. Doi Lupi Prest S.R.L., SC Diamant Servcom SRL, Romstal Imex SRL, Sat An SRL, S.C. Romania Hypermarche S.A., S.C. Delistef S.R.L., S.C. Sat An Impex S.R.L., S.C. Menarom S.R.L., Ideal Tech S.R.L., Electronics Services & Trade (E.S.T.) S.R.L.

Rabla pentru electrocasnice. Cum obții un voucher și ce valoare are

Valoarea voucherelor, aşa cum a fost anunţată de Ministerul Mediului, este următoarea: 200 lei pentru înlocuirea maşinii de spălat cu alta care are eficienţa energetică A++ sau 300 lei înlocuirea cu una de categorie A+++.

De asemenea, se decontează 300 lei pentru înlocuirea aparatului de aer condiţionat cu unul din categoria A+++ sau A++.

În acelaşi timp, se vor acorda 300 lei pentru frigidere A++ şi 400 lei pentru cele energetică A+++. Important de menţionat este că voucherele pot fi cumulate şi că, pentru a le accesa, consumatorii trebuie să predea aparatele electrocasnice vechi.

Pentru a beneficia de finanţare, cei interesaţi trebuie să acceseze aplicaţia electronică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi să urmeze paşii de înscriere în program.

Articolul precedent„Ordonanța de Urgență este o greșeală”. Scrisoare deschisă către Dăncilă în ceasul al 12-lea
Articolul următorALERTĂ: Căderea bursei de la București, în vizorul ASF