Puterea scazută de cumparare ne menține departe de a fi o piață matură în asigurări

România este departe de a fi o piață matură în asigurări, din cauza puterii scăzute de cumpărare a popuțaiei, cu venituri încă sub media europeană, dar și din lipsa unui grad de educație mai mare privind practica asigurărilor.

“România este o piață emergentă, caracterizată de venituri sub media europeană și putere de cumpărare scăzută, dar cu un potențial semnificativ de a ajunge la statutul de piață matură. În piețele mature, asigurările fac parte din stilul de viață al clienților, care în mod firesc optează pentru un pachet sau altul, în funcție de nevoile fiecăruia. Vorbim de piețe cu o istorie de peste 20 de ani în asigurări, cu un anumit nivel financiar și cu un grad de educație mai mare în rândul populației, care a moștenit această cultură din generație în generație”, arată Anita Niţulescu, CEO Eurolife ERB Asigurări.

Industria de asigurări din România mai are cu siguranță etape de parcurs, pentru a ajunge la nivelul țărilor occidentale, din punct de vedere al ratei de penetrare și densitate, însă, trebuie să avem în vedere și contextul macroeconomic în care țara noastră se află, apreciază Anita Nițulescu.

Grupul Eurolife ERB Asigurări, ce deține în România companiile Eurolife ERB Asigurări de Viață și Eurolife ERB Asigurări Generale a înregistrat în 2017 prime brute subscrise de aproximativ 110 milioane lei, în creștere cu 62% comparativ cu sfârșitul anului 2016, un profit net consolidat de peste 3 milioane de lei, dar și cheltuieli investiționale în sumă de 4,6 milioane lei, dublu față de anul anterior.

Rezultatele anului 2017 au fost susținute de apetența românilor pentru produsele tradiționale și de protecție și tendința crescătoare pe segmentul asigurărilor de viață (avans de peste 50%).

Asigurările de viață cu componenta de economisire au înregistrat și ele un avans de peste 20%.

Asigurările facultative de locuință („Casa Ta”) au înregistrat un avans de 28%, în timp ce polițele care acoperă riscul de accident (Protect Accident) au ajuns la prime subscrise în creștere cu peste 18%.

Eurolife ERB Asigurări România este o subsidiară a Eurolife ERB Insurance Group al cărei principal acționar este Fairfax Financial Holdings Limited, holding canadian.

În prezent, peste 150. 000 de clienți dețin polițe de asigurare emise de Eurolife ERB Asigurări România.

Articolul precedentCâte zeci de miliarde de euro pierd țările UE din cauza comercializării mărcilor falsificate
Articolul următorVin credite tot mai scumpe: La 2,87%, ROBOR 3M este tot mai aproape de maximul ultimilor 4 ani

Comments are closed.