Valoarea reducerilor de costuri anunţată în urma planificatei fuziuni dintre PSA şi Fiat Chrysler este nominală iar în viitor conducerea are ca obiectiv o îmbunătăţire a acestor cifre, a afirmat vineri directorul general al grupului francez, Carlos Tavares, transmite Reuters.

Acesta a adăugat că nu este necesară renunţarea la nici unul din brandurile noii entităţi.

Cei doi producători auto au ca obiectiv reduceri anuale de costuri de 3,7 miliarde de euro (4,09 miliarde de dolari) în urma planificatei fuziuni anunţate la finalul lunii octombrie. Entitatea combinată, cu o capitalizare bursieră de aproximativ 50 de miliarde de dolari, va avea vânzări anuale de aproape nouă milioane de vehicule, fiind al patrulea producător auto global, după Volkswagen, alianţa Renault – Nissan – Mitsubishi şi Toyota.

De asemenea, a declarat Tavares, cele două grupuri sunt dispuse să facă toate concesiile necesare pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene pentru fuziunea lor.

Separat, John Elkann, preşedintele companiei italo-americane Fiat Chrysler Automobiles (FCA), a afirmat că producătorul auto italo-american se va putea folosi de „toate oportunităţile” rezultate în urma fuziunii cu PSA.

Acesta a avertizat că ar putea dura mult până când se va realiza fuziunea deoarece trebuie obţinute aprobări de la autorităţile de reglementare.

PSA şi FCA au mai purtat anul acesta negocieri, înainte ca Fiat Chrysler să propună o fuziune de 35 de miliarde de euro cu Renault. Grupul PSA deţine brandurile Peugeot, Citroen şi Opel.

În comunicatul oficial se arată că „firmele au ajuns la un acord pentru a negocia o combinare deplină a respectivelor entităţi printr-o fuziune între egali”.

Preşedintele FCA, John Elkann, şi directorul general al PSA, Carlos Tavares, îşi vor menţine poziţiile în entitatea combinată, care va fi înregistrată în Olanda, va fi listată la bursele din Paris, New York şi Milano şi va avea sedii în Franţa, Italia şi SUA.

Articolul precedentBNR a revizuit în scădere prognoza de inflație pentru finalul anului la 3,8%
Articolul următorScenariu sumbru pentru România