Aproximativ 100 de gălățeni, membri ai sindicatelor din învățământ preuniversitar și universitar, din Poliție, siderurgie și protecție socială au protestat, astăzi, în fața Prefecturii Galați, acțiunea făcând parte din seria celor organizate în țară de Cartel Alfa.

Inițial, potrivit calendarului protestelor stabilit la nivel național, la Galați, Cartel Alfa ar fi trebuit să protesteze pe 22 februarie, s-a luat decizia organizării mai repede a protestului, pe fondul nemulțumirilor publice. 

Potrivit declarațiilor liderului Cartel Alfa-Filiala Galați, Romică Gârneață, la revendicările susținute la nivel național – politica salarială de austeritate – se adaugă și una cu specific local – faptul că de un an de zile, la Prefectura Galați, nu a mai avut loc o ședință a Comisiei De Dialog Social.

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) şi-au exprimat nemulţumirea pentru faptul că poliţiştii nu primesc sporul de COVID-19, deşi intră în contact direct cu cetăţenii.

„Ne-am sătura de atâtea minciuni şi promisiuni. Nu am venit să cerşim, ci să ne cerem drepturile. Activitatea de poliţist este foarte grea. Cetăţenii au venit în număr foarte mare, au apelat la noi, i-am sprijint fără sporuri, deşi noi suntem în contact direct cu cetăţeanul. Cei de la DSP lucrează în vamă cu poliţişti de frontieră. Cei de la DSP au spor de COVID, poliţiştii de frontieră nu, în condiţiile în care stau unii lângă alţii”, a precizat unul dintre liderii SNPPC Galaţi.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentRaluca Turcan: „Alocațiile pentru copii cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută”
Articolul următorProtest în fața Prefecturii județului Mehedinți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau