UPDATE: Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că scenariul Ministerului Muncii, prin care indicatorul salariu minim să fie înlocuit cu o plată minimă pe oră, nu va fi pus în practică. Declarația a fost făcută după ce presa a anunțat că Ministerul Muncii analizează o astfel de posibilitate, potrivit Realitatea Plus. 

Fără să nege existența unui asemenea discuții șeful Guvernului a declarat, luni, că „nu suntem în situația de a iniția un astfel de proiect de lege”.

Anterior, presa a anunțat, pe surse, că această variantă a fost discutată cu toți reprezentanții patronatelor și sindicatelor, iar aceștia din urmă s-au opus ideii, pe care o consideră o portiță pentru evaziunea fiscală.

Autorităţile  au avansat și alte măsuri. Cum ar fi scurtarea perioadei de preaviz de la 20 la 10 zile lucrătoare pentru funcțiile de conducere și la 5 zile lucrătoare pentru funcțiile de execuție.

Și perioada de probă ar urma să scadă de la 90 de zile, la 30 de zile.

Articolul precedentBursa de Valori București, promovată luni la statutul de piața emergentă. Evenimentul poate fi comparat, ca importanță în plan economic, cu aderarea României la UE
Articolul următorPreşedintele Klaus Iohannis testează astăzi linia de cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni