Sursa foto: Gazeta Oltului

Un deputat liberal a depus în Parlament un proiect legislativ care să încurajeze natalitatea. Dacă va fi aprobat, mamele cu copii sub trei ani vor primi 150 de euro lunar.

 

Iniţiativa legislativă propune ca mamele sau, după caz, persoanele care au în întreţinere copii cu vârsta de până la trei ani, să beneficieze de vouchere valorice în valoare lunară de 150 de euro pentru fiecare copil cu vârsta de până la trei ani

Acești bani sunt destinați achiziţionării de servicii de asistenţă şi îngrijire a copilului, care pot fi utilizate la creşe, grădiniţe, servicii bone etc.

Proiectul de lege încurajează companiile private cu minim 30 de angajaţi să construiască creşe sau grădiniţe pentru copiii angajaţilor acestora, scutindu-se din plata impozitului pe profit, anual, sumele de bani utilizate pentru construirea şi/sau întreţinerea acestor spaţii.

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi spune că în 2018 România a înregistrat un minim istoric în privinţa copiilor născuţi în ţară în ultima jumătate de secol, fenomen care trebuie văzut cumulativ cu numărul mare de tineri care emigrează.

„Criza demografică este una dintre cele mai severe provocări pe termen mediu şi lung cu care se confruntă România (…) Pe acest fond, piaţa forţei de muncă şi sistemele de pensii şi de sănătate vor fi grav dezechilibrate în viitor – dacă nu cumva primele semne de dezechilibru se observă deja”, mai spune deputatul PNL.

 

Articolul precedentUngaria a descoperit cel mai mare câmp petrolier din ultimii 30 de ani
Articolul următorRomânia rămâne raiul autoturismelor rulate, 75% dintre înmatriculări sunt second-hand