Proiect de lege: Cheltuielile salariale din zilele declarate libere să fie deductibile

Un proiect de lege urmărește modificare Codului Fiscal pentru a ajuta angajatorii care sunt obligați să-și desfășoare activitatea și în zilele declarate libere de Guvern.

Proiectul inițiat de patru parlamentari liberali oferă dreptul angajatorilor de a-și putea deduce cheltuielile salariale ocazionate de plata angajaților din zilele declarate sărbători legale.

Numărul zilelor declarate libere acordate de stat cu ocazia sărbătorilor legale a ajuns la 15 zile pe an, ceea ce ajunge să reprezinte 70% din costurile salariale dintr-o lună. Aceasta aduce cheltuieli suplimentare nejustificate pentru angajatori.

„Angajatorii din mediul privat sunt puși în situația de a acoperi costuri semnificative legate de o decizie legislativă pentru care nu au fost consultați niciodată”, a declarat Bogdan Huțucă, vicepreședintele comisiei Buget, Finanțe, Bănci din Camera Deputaților.

„Proiectul nostru propune ca valoarea cheltuielilor salariale prilejuite de zilele libere stabilite prin lege ocazionate de sărbătorile legale să fie deduse din impozitele și contribuțiile reținute și plătite de angajator. Aceste sume vor fi evidențiate direct în declarația privind obligațiile fiscale, iar valoarea sumelor deduse nu poate depăși nivelul cheltuielilor medii lunare pentru fiecare salariat pentru luna în care se face deducerea. Proiectul cuprinde prevederi ce asigură că drepturile angajaților privind asigurările sociale și de sănătate nu sunt afectate de acest mecanism”, a mai spus Huțucă.

Senatul a respins proiectul la votul din plen, iar acum e în avizare la comisiile de specialitate din Camera Deputaților, cameră decizională, urmând ca apoi să intre la votul final

Articolul precedentStarul Merlyn Monroe continuă să strălucească. Fosta ei decapotabilă pusă în licitație
Articolul următorSamsarii de mașini, luați la puricat de DGAF

Comments are closed.