Prognoză INS, un nou val de scumpiri este așteptat pe timpul iernii

Managerii români nu au deloc vești bune pentru iarna care urmează. Potrivit unui chestionar realizat de Institutul Național de Statistică, cei mai mulți se așteaptă, în perioada imediat următoare, la o creștere accentuată a prețurilor în construcții și comerț cu amănuntul.

Managerii mai preconizează o relativă stabilitate a activității în industria prelucrătoare, comerțul cu amănuntul și servicii, precum și o relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare și servicii, scrie Mediafax.

Potrivit estimărilor din noiembrie 2021, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -23%).

Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -13%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere accentuată a acestora (sold conjunctural +42%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, o tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural -3%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o relativă stabilitate (sold conjunctural +4%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creștere moderată numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%). Managerii societăţilor comerciale estimează o creștere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +44%).

Articolul precedentAzi începe plata primelor despăgubiri către păgubiţii City Insurance
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Guvernanții experimentează pe spatele românilor