Profitul net consolidat al Grupului BVB a atins în primul semestru din 2019 nivelul de 3,87 milioane lei, în scădere cu 45% comparativ cu anul anterior, acesta fiind obţinut în proporţie de 73% din segmentul de tranzacţionare, în timp ce profitul atribuibil acţionarilor societăţii mamă a fost de 3,60 milioane lei (minus 46%), conform datelor publicate vineri.

Grupul BVB a înregistrat o scădere cu 62% a profitului operaţional consolidat, până la valoarea de 2,57 milioane lei, principala cauza fiind diminuarea ‘drastică’ a valorii ofertelor derulate pe piaţa principala de acţiuni şi obligaţiuni.

‘Lipsa ofertelor a fost puternic influenţată de percepţia investitorilor asupra modificărilor cadrului legislativ din România, cu impact direct în piaţa de capital’, se menţionează în raport.

Veniturile operaţionale ale Grupului BVB au înregistrat o scădere cu 17% în primele şase luni ale anului faţa de perioada similară a anului 2018, până la un nivel de 17,41 milioane lei, scădere determinată în principal de diminuarea veniturilor din comisioanele aferente valorii totale a tranzacţiilor de tip ‘oferte’ derulate pe pieţele BVB.

Sursa: BVB

Articolul precedentDeficitul comercial al României a crescut la 7,69 miliarde de euro
Articolul următorANAF începe o nouă campanie de informare pe tema caselor de marcat electronice