Profitul HSBC pentru prima jumătate a acestui an a scăzut cu 65%, pe fondul crizei coronavirusului, la 4,3 miliarde de dolari înainte de impozitare, comparativ cu 12,4 miliarde de dolari pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă BBC

Scăderea a fost mult mai mare decât au prevăzut analiştii, deoarece HSBC a fost afectată de reducerea creditării, iar ratele dobânzilor rămân scăzute, potrivit zf.ro.  HSBC are sediul la Londra, dar mai mult de jumătate din profiturile sale provin din centrul financiar asiatic din Hong Kong.

Banca se confruntă cu o serie de provocări, nu doar cu declinul financiar cauzat de coronavirus.

În iunie, banca a anunţat că va continua planul său de a reduce 35.000 de locuri de muncă din cele 235.000 pe plan global, ca parte a unei restructurări majore anunţate în februarie.

Mark Tucker, preşedintele HSBC, supraveghează programul de reducere a operaţiunilor băncii în Europa şi SUA.

HSBC a declarat anterior că ar putea lichida sau vinde operaţiunile sale bancare cu amănuntul din SUA, ceea ce ar putea implica micşorarea cu aproximativ 30% a reţelei sale de 224 de unităţi din SUA.

Articolul precedentINS: Sosirile în structurile de primire turistică, în scădere cu 74,5%, în iunie; 3,9% au fost turişti străini
Articolul următorAurul a atins un nou record istoric la cotația anunțată de Banca Națională

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau