Producătorul de locomotive Softronic împrumută 14 mil. euro de la Raiffeisen

Raiffeisen Bank va acorda o finanțare în valoare de 14 milioane de euro producătorului de material rulant Softronic SRL, din Craiova.

Creditul, garantat de EximBank (prin emiterea unor garanții în numele și în contul statului român), este destinat acoperirii costurilor de producție și livrare pentru șase locomotive electrice, care vor întră în dotarea companiei Green Cargo AB din Suedia.

În iunie 2017, Softronic a semnat un contract cu operatorul feroviar Green Cargo din Suedia pentru livrarea a opt locomotive Transmontana. Primele două locomotive au fost deja produse și livrate, în prezent aflându-se în faza finală de testare. Următoarele 6 locomotive, a căror producție este finanțată de Raiffeisen Bank, vor fi livrate la finalul anului 2019, până la mijlocul anului 2020. Softronic SRL este singurul producător de locomotive electrice din estul Europei.

“În momentul de față, Softronic are capacitatea de a produce aproximativ 9-10 locomotive pe an. Locomotivă LEMA este un proiect original al firmei Softronic, primul exemplar fiind fabricat în anul 2010. Până în prezent am fabricat 36 de locomotive destinate, în special, operatorilor feroviari transportatori de mărfuri. Locomotivele noastre circulă pe cai ferate din România, Ungaria, Slovacia și, mai nou, din Suedia. Pentru transportul de călători, fabricăm trenul electric Hyperion, care reprezintă materializarea experienței noastre în proiectarea și construcția de material feroviar de înalta performanță”, a spus Radu Zlatian, director Cercetare-Dezvoltare la Softronic.

“Finanțăm producția și exportul partenerului nostru Softronic pentru că ne dorim să sprijinim economia românească să fie competitivă pe orice piață. Avem toate ingredientele succesului în această tranzacție – creativitate, capacitate de producție și execuție, management performant, piață de desfacere și produse de cea mai înalta calitate”, a declarat Cristian Sporis, vicepreședinte Corporații la Raiffeisen Bank.

Softronic este o companie nouă pe piață materialului rulant – a fost înființată în 1999 având capital integral românesc.

Raiffeisen Bank deservește 2 milioane de clienți persoane fizice, aproximativ 100.000 de IMM-uri și 5.600 de corporații. La sfârșitul primului semestru din 2018, banca avea 5.099 de angajați, peste 400 de agenții în toată țară, peste 900 de ATM-uri, aproximativ 19.300 de EPOS-uri și 210 de mașini multifuncționale (MFM-uri).

EximBank este o instituție specializată ale cărei instrumente financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate.

Articolul precedentDorel lovește la Cluj-Napoca. Vezi ce poate face o macara scăpată de sub control (VIDEO)
Articolul următorLege pentru „Autostrada Unirii”. Este pentru prima dată când Parlamentul impune Guvernului un proiect investițional

Comments are closed.