Complexul Energetic Hunedoara (CEH) este la un pas de colaps financiar, însă salariații vor beneficia de prime. Noul contract colectiv de muncă de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara a fost avizat de Consiliul de Administrație.

„Nu s-a pierdut nimic, ba chiar am introdus două noi elemente în favoarea angajaților, în sensul că, am introdus primele de ziua meseriei, energeticienii vor lua primă cu ocazia Zilei Energeticianului, iar minerii, cu ocazia Zilei Minerului. De asemenea, am introdus acele deconturi  parțiale ale biletelor de odihnă. Acestea sunt două elemente pe care noi nu le-am avut  în CCM –ul trecut și acum sunt în plus”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.

Primele de ziua meseriei au o valoare de 150 de lei. În plus, vor crește și sporurile pentru salariații care au studii superioare.

Balanța financiară a CEH la jumătatea anului arată peste două sute de milioane de lei pierderi. A fost publicat raportul financiar la data de 30 iunie 2019, iar pierderile Complexului Energetic Hunedoara au ajuns la 272.673.718 lei. De altfel și capitalul societății este negativ, în dreptul acestui capitol înregistrându-se un minus de 4.004.446.147 lei.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentLeul pierde teren față de principalele valute
Articolul următorCum poate statul român să crească gradul de colectare a TVA?