Primăria Capitalei are conturile blocate din cauza unei datorii uriașe către un om de afaceri. Edilul Nicușor Dan a recunoscut situația și a afirmat că instituția nu mai poate face nicio investiție. Practic, până la rezolvarea situației, singurele plăți care se pot face sunt cele cu salariile și cheltuielile de funcționare. Înainte de alegerile din 2020, actualul edil acuza primăria condusă atunci de Gabriela Firea că n-a putut rezolva litigiului cu omul de afaceri Costică Constanda.

Nicușor Dan a anunțat că este blocată suma principală, adică 75 de milioane de euro, precum și dobânda penalizatoare până în anul 2020, când s-a declanșat litigiul, în total 120 de milioane de euro.

Pentru calculul penalităților a mai fost un litigiu care s-a finalizat în acest an, a explicat primarul Nicușor Dan. Cât  timp sunt blocate conturile, Primăria poate plăti cheltuielile curente precum salarii, întreținere și subvenții, dar nu dispune de bani pentru investiții, a explicat edilul.

Acesta a afirmat că în actuala situație nu poate plăti integral suma și va propune o eșalonare.

În august 2020, în campanie electorală pentru Primăria Generală, Nicușor Dan o ataca pe Gabriela Firea pe tema datoriei către omul de afaceri și promitea că „Imediat după alegeri vom sesiza instituțiile abilitate, și în special pe chestiunea Constanda și a Parcului Bordei.”

VIDEO Alegeri locale 2020. Nicușor Dan o somează pe Gabriela Firea să răspundă la trei întrebări legate de datoria Primăriei Generale

 

 

Articolul precedentVIDEO | Explozia prețurilor se resimte și la țară. Românii uitați în sărăcie
Articolul următorROBOR își continuă creșterea fulminantă. ce se va întâmpla cu ratele românilor