A fost omologată prima mașină care merge cu apă și motorină! Invenția îi aparține unui bărbat din Baia Mare, care a montat pe autoturismul său un dispozitiv care îi permite să parcurgă 10.000 de kilometri cu doar un singur plin de apă, combinată cu hidroxid de sodiu. 

Combustibilul nu este poluant, a explicat Florin Călăuz, autorul inovației, pentru că are doar emisii de oxigen. În plus, hidrogenul prin ardere dezvoltă o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil, crescând puterea motorului și scăzând consumul. 

“Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorina pot face drumul din Baia Mare pana la Constanta, dus-intors si din nou pana la malul marii”, a declarat Florian Calauz pentru mesajul.ro.

“Vorbim de apa plus hidroxid de sodiu. Aparatul face hidoliza apei, realizeaza hidrogen care merge la galeria de admisie si oxigenul va iesi pe teava de esapament, scazand poluarea.

Hidrogenul prin ardere dezvolta o putere calorica mai mare de sase ori fata de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, in acest fel crescand si puterea motorului, scazand consumul de carburant pentru ca in ardere se foloseste hidrogen”, a mai declarat Florian Calauz.

Articolul precedentNicolae Ciucă: „În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru alimente”
Articolul următorRomânii cu pensii peste 4.000 de lei vor primi în ianuarie sumele calculate greșit. Ce explicații are ministrul Muncii