Prima emisiune de obligaţiuni ipotecare emisă de Alpha Bank România intră miercuri la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea emisiunii de obligaţiuni ipotecare este de 200 milioane de euro. Emisiunea este formată din 2.000 de titluri cu o valoare de 100.000 de euro fiecare, la o dobândă EURIBOR 6M + 1,5% pe an.

Tranzacţia a fost intermediată de banca de investiţii Barclays Bank PLC în calitate de Lead Manager şi Alpha Finance Romania în calitate de Co-Manager.

Emisiunea de obligaţiuni ipotecare este listată la Bursa de Valori din Luxemburg şi, începând cu data de 26 iunie, la Bursa de Valori din Bucureşti.

Alpha Bank România a anunţat pe 14 mai că a realizat cu succes prima emisiune de obligaţiuni ipotecare, în valoare de 200 de milioane de euro, o premieră pentru sectorul bancar din România.

„La aproape 18 ani de la lansarea primului împrumut pentru achiziţia de locuinţe, Alpha Bank România deschide un nou capitol pe piaţa bancară locală cu acest nou instrument de finanţare, demonstrând încă o dată capacităţile sale de pionierat”, a declarat Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al băncii, la data menţionată.

Potrivit sursei citate, obligaţiunile ipotecare sunt instrumente moderne de finanţare care vor contribui la dezvoltarea instituţiilor financiare din România şi a pieţei de capital.

Ceremonia de deschidere a primei şedinţe de tranzacţionare pentru obligaţiunile Alpha Bank România va avea loc la BVB în data de 26 iunie 2019. AGERPRES/(AS – editor: Mariana Nica, editor

Articolul precedentFinanțele vor să îmblânzească regimul aspru al popririlor bancare. Ce se schimbă
Articolul următorPensiile private obligatorii, active de aproape 54 de miliarde de lei