Compensarea cu 50 de bani pe litrul de carburant nu se va prelungi și anul viitor, potrivit unor surse guvernamentale! Totul vine după ce în ultima perioadă prețurile la pompă au scăzut, iar acum, în majoritatea stațiilor de alimentare din țară, un litru de benzină se vinde în medie cu prețuri cuprinse între 6 lei și 10 bani și 6 lei și 25 de bani. Analiștii spun, însă, că prețurile ar putea crește din nou anul viitor din cauza interzicerii importurilor de petrol rusesc. În tot acest timp, austriecii plătesc prețuri asemănătoare cu cele de la noi. 

Prețurile carburanților continuă să scadă după o perioadă în care au înregistrat valori record. Datele arată că, față de luna trecută, un litru de benzină s-a ieftinit cu 14 procente, iar un litru de motorină costă cu 13% mai puțin. Concret, în benzinării un litru de benzină costă între 6,10 lei și 6,26 de lei, iar un litru de motorină între 7,26 de lei și 7,37 de lei.

Chiar și în aceste condiții, mulți dintre români atrag atenția că ieftinirile din ultima perioadă nu au un impact semnificativ și sunt de părere că măsura compensării cu 50 de bani ar trebui prelungită și anul viitor.

Specialiștii spun că prețurile la pompă în benzinăriile cu capital austriac au început să scadă după boicotul demarat de români. Iar, în Austria, prețurile carburanților sunt asemănătoare cu cele de la noi. Spre exemplu, un litru de benzină în Austria se vinde în medie cu 7,5 lei, iar unul de motorină cu aproximativ 8 lei. Însă, în Austria salariul mediu este de peste 18.000 de lei. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentScandalul Petrom. Contractul de privatizare cu OMV a fost desecretizat. Doar o zi!
Articolul următorEfectele BOICOTULUI la pompă: prețurile scad tot mai mult – Plinul de benzină e mai ieftin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau