Prețul petrolului a crescut cu 4% după ce Statele Unite și China au convenit la G20 asupra unui armistițiu de 90 de zile în disputa comercială, potrivit CNBC.

Prețul petrolului a continuat să crească luni, după ce Statele Unite și China au convenit asupra unui armistițiu de 90 de zile în războiul comercial, iar provincia Alberta din Canada a ordonat o reducere a producției.

În același timp, statele din OPEC par decise să reducă oferta de țiței.

China și Statele Unite au convenit, în cadrul întâlnirii G20 din weekend în Argentina, să nu impună tarife comerciale suplimentare timp de cel puțin 90 de zile, timp în care vor purta discuții pentru a rezolva disputele existente.

Ţiţeiul nu a fost inclus pe lista produselor taxate suplimentar, dar traderii au spus că încrederea susţine pieţele petrolului.

Se așteaptă ca prețul petrolului să creasc în continuare după anunţul de luni al provinciei Alberta care va obliga producătorii să reducă producţia cu 8,7%, respectiv cu 325.000 de barili pe zi, pentru a evita acumularea de stocuri.

În plus, membrii OPEC se vor reuni joi pentru a decide nivelul producţiei. Organizaţia, împreună cu Rusia, ar urma să anunţe reducerea livrărilor. Qatarul a anunţat că se va retrage din OPEC începând cu luna ianuarie.

Articolul precedentCreditarea a atins recordul ultimului deceniu
Articolul următorRomânia, tot mai scumpă pentru angajatori. Costurile cu forța de muncă, scăpate de sub control