O iarnă cu facturi mai mari la gaze, deși oficial prețul energiei termice nu crește! Din cauza pandemiei însă, mulți români lucrează în regim de telemuncă, iar restricțiile îi obligă să-și petreacă mai mult timp în casă și, implicit, ajung să țină caloriferele pornite în permanență. De altfel, cei cu centrale proprii au dat deja drumul la căldură, din cauza temperaturilor care au scăzut sub pragul înghețului.

Oficial, prețul gazelor nu crește în această iarnă. Din contră, ar fi trebui să asistăm la o scădere a costului facturilor, mai ales în contextul liberalizării pieței.

Petrisor Peiu: ”Este cel mai ieftin gaz din ultimii ani. Deci, prețul mărfii e mic, taxele nu s-au modificat și atunci ne așteptăm ca anul acesta și ca urmare a liberalizării, prețului gazelor livrat să fie cel mai mic din ultimii 5 ani”.

În realitate însă, românii vor plăti facturi mai mari pentru că vor consuma o cantitate mai mare de energie termică, din cauza pandemiei. Oamenii petrec mai mult timp acum în casă și unii dintre ei lucrează chiar din propria locuință.

Și oamenii sunt convinși că vor plăti mai mult în această iarnă pentru încălzire iar unii resimt deja creșterile.

Românii care nu și-au schimbat încă furnizorul de gaze o pot face în continuare în mod gratuit, după ce caută cele mai bune oferte de preț de pe piață. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentVega Ploiești, 115 ani de activitate în industria de rafinare
Articolul următorFlorin Cîțu: ”Deficitul bugetar după primele zece luni din acest an este de 74,04 miliarde de lei, respectiv 7% din PIB”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau