P​reţul gazelor naturale în Europa a atins, luni, cel mai redus nivel din ultimele 2 luni, pe măsură ce ţările îşi intensifică măsurile pentru a contracara criza energetică la mai puţin de două săptămâni de debutul sezonului de termoficare.

Luni dimineaţa, la hub-ul TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă pentru gazul natural în Europa, cotaţiile pentru luna viitoare au scăzut cu până la 8,3%, continuând o tendinţă de scădere care a început săptămâna trecută, transmite agenția Bloomberg, citată de Agerpres.

În jurul orei 8:53 a.m. la Amsterdam, cotaţia la gaze naturale se situa la 175 de euro pentru un Megawatt-oră, în scădere cu 6,8% faţă de preţul înregistrat la închiderea şedinţei precedente, cel mai redus nivel de după 25 iulie.

Discuţiile cu privire la propunerile Comisiei Europene destinate să reducă impactul crizei energetice continuă şi trebuie aprobate şi de statele membre.

Chiar dacă au mai scăzut în ultimele săptămâni, preţurile la gaze sunt în continuare de şapte ori peste media pentru această perioadă a anului.

Articolul precedentLovitură pentru românii SĂRACI. Voucherele sociale, doar pentru familii vulnerabile și celor cu pensie până în 1000 de lei
Articolul următorVirgil Popescu îi trimite pe românii cu facturi uriașe să-și caute dreptatea la ANRE și ANPC