Premierul Florin Cîțu susține că există politicieni care vor să profite de problemele minerilor, însă în mandatul său „nicio mineriadă nu se va întâmpla”. 

„Tranziția la economia verde vine cu probleme. Îi ințeleg, știu că trecem printr-o perioadă dificilă. Nu cred că această solutie (protestul -n.r.) pe care au ales-o e una bună. Salariile au fost plătite la timp, am găsit soluții pentru următoarele trei luni”, a afirmat Cîțu, în această dimineață, într-o declarație făcută la Parlamentul României.

Mai mult decât atât, premierul a precizat că „nu i se pare normal ce se întâmplă”, subliniind că s-au găsit soluții pentru plata salariilor și în 2020, în vreme ce 1,4 milioane de români se aflau în șomaj tehnic.

„Formula prin care caută sa rezolve această situație nu mi se pare cea mai fericită. Se pare că sunt politicieni care profită, cum au profitat și alți politicieni de pe urma acestei categorii sociale.Le spun românilor și bucureștenilor că nu voi permite niciodată să se se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și a altor socialiști , nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, a arătat premierul.

A șasea zi de protest al minerilor s-a încheiat cu un marș la care au participat sute de persoane. Minerii din Valea Jiului nu acceptă soluția înaintată de Guvern pentru plata salariilor și amenință că vin la București. În ciuda asigurărilor date de Ministrul Energiei, Virgil Popescu, că banii de salarii vor fi deblocați și acordați în două tranșe, zeci de mineri sunt încă în subteran, iar protestele continuă și la suprafață.

Din cauza protestelor minerilor, Termocentrala Mintia a rămas fără cărbune, astfel că aproximativ 4.500 de apartamente ale locuitorilor din Deva și instituții publice din oraș nu mai au căldură.

Efectele protestelor minerilor se țin lanț, asemeni efectului de domino, și asta deoarece aproape toate şcolile din municipiu vor trece la cursuri online din cauză că nu mai pot asigura căldura în sălile de clasă.

Articolul precedentDetaco Ltd., cel mai mare acționar Romprest, cere înlăturarea celor care se erijează în reprezentanții legali ai companiei de salubrizare
Articolul următorDetaco Ltd., cel mai mare acționar Romprest, cere înlăturarea celor care se erijează în reprezentanții legali ai companiei de salubrizare