Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale. ”România are nevoie de stabilitate monetară şi cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat”, a anunţat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat în cadrul unei emisiuni TV dacă îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR.

”România are nevoie de stabilitate monetară şi cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat”, a răspus Marcel Ciolacu. 
 
Premierul a mai fost întrebat dacă nu mai e nimeni altcineva care să-l poată înlocui pe Mugur Isărescu, guvernator al BNR încă din 1990. 

”Vedeţi contextul! În acest moment, eu îmi doresc stabilitate monetară şi domnul Isărescu pe plan internaţional e un om recunoscut. Vorbesc din funcţia de prim-ministru. Trebuie un partener la BNR. Vedem că am ţinut cursul, n-a crescut dobânda cât a crescut în alte state. E normal să discut cu guvernatorul. Credeţi că această scădere a inflaţiei se face fără un mecanism bine gândit şi fără discuţii foarte serioase despre unde trebuie să intervină statul? Pentru această perioadă, încă de instabilitate economică, fragilă, cred că e persoana potrivită”, a conchis Ciolacu. 
 
În luna februarie, guvernatorul BNR Mugur Isărescu (74 de ani), întrebat dacă a luat o decizie de a continua la conducerea BNR, având în vedere că în acest an îi expiră mandatul, declara: “Noi nu putem să luăm nicio decizie.  Parlamentul hotărăşte, partidele politice, aşa cum spune legea. Noi trebuie să ne facem aici datoria până în ultimul moment.  Şi să dăm Consiliului următor o situaţie stăpânită”.
 
El a fost întrebat dacă personal îşi doreşte un nou mandat la şefia Băncii Naţionale a României. 
“Nu pot să vă spun dorinţele mele personale, că mă ruşinez.  Din când în când trebuie să mă uit la buletin.  Deci a apărut clar această problemă, nu?”, a adăugat guvernatorul BNR.

La remarca potrivit căreia încă este tânăr, Mugur Isărescu a afirmat: “Nu mai sunt. Am fost odată, dar sunt totuşi mulţi ani de atunci. (…)  Nici nu depinde de mine şi n-avem şi rost să facem o discuţie din tema asta. Depinde de Parlamentul României. Noi, membrii Consiliului, stăm până în ultima clipă, ţinem frâiele şi, pe urmă, le dăm mandatul boardului viitor. Am făcut atât, atât, atât, mai trebuie făcută asta”.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentGaura din bugetul de pensii va crește în 2024! De unde vor lua aleșii bani pentru pensionari: anunț sumbru
Articolul următorCand se plătesc, de fapt, pensiile care nu sunt pe card? Anunț oficial de la Poșta Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau