Posta Română pregătește plata serviciilor prin card bancar

Poșta Română pregătește achiziționarea a 2.000 de imprimante laser și dotarea tuturor oficiilor informatizate ale companiei cu terminale POS astfel încât clienții să poată plăti în sfârșit, cel mai probabil din toamnă, prin card bancar.

În prezent serviciile Poștei Române pot fi platite doar cash, inclusiv cele mai importante, cum ar fi plata taxelor și impozitelor.

În urmă cu un an, Profit.ro a anunțat că Poșta, cel mai mare jucător local de profil, va introduce din 2018 plata prin card bancar la ghișeu, primele oficii în care vor fi instalate POS-urile urmând să fie cele din mediul urban. În urmă cu un an, Profit.ro a anunțat că Poșta, cel mai mare jucător local de profil, va introduce din 2018 plata prin card bancar la ghișeu, primele oficii în care vor fi instalate POS-urile urmând să fie cele din mediul urban.

“Prin rearanjarea arhitecturii investiționale, fără angajarea de credite și alte tipuri de finanțări, Poșta Română a găsit resurse interne necesare acestei investiții. Toate calculatoarele din rețeaua poștală vor fi deservite de imprimante laser de mare viteză, care au ca scop scurtarea timpilor de lucru și îmbunătățirea calității prestațiilor poștale. Totodată, prin realocarea eficientă a resurselor din bugetul propriu, rețeaua națională de puncte de acces informatizate va crește cu 40%, până la finele anului”, a transmis compania pentru Profit.ro. Oficiile poștale informatizate ale companiei vor fi dotate cu terminale POS de încasare electronică a plăților, achiziția fiind în curs de finalizare.

Licitația pentru 1.000 de POS-uri a fost lansată în luna mai, iar aparatele vor fi montate în 60 de zile de la semnarea contractului. Cu alte cuvinte, în toamna acestui an, clienții operatorului ar urma să achite cu cardul serviciile prestate de Poștă.

“Tot în acest an, se intenționează demararea unei proceduri de achiziție a 150 scannere mobile pentru dotarea punctelor de tranzit și a unităților poștale mari”, au mai afirmat reprezentanții companiei. Totodată, pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru ale lucrătorilor poștali cu activitate pe teren, în luna septembrie vor fi lansate două proceduri de achiziție de încălțăminte pentru perioada de iarnă, precum și de genți pentru transportul trimiterilor poștale. Pentru cele 2.000 de imprimate laser monocolor va fi achitată o sumă estimată la acest moment de 1,6 milioane de lei, fără TVA.

.

Articolul precedentAdrian Vasilescu: România nu putea aplica o terapie de șoc după Revoluție, din cauza datoriei externe
Articolul următorNumărul tranzacțiilor imobiliare a scăzut cu 17% în iulie față de iunie

Comments are closed.