Toată România îmbătrânește!  Populația din unele județe ale țării o face cu o viteză și mai mare. Cei mai mulți vârstnici sunt în Teleorman, unde vârstă locuitorului mediu trece de peste 44 de ani, arată datele Institutului Național de Statistică.

Toate județele României îmbătrânesc, fără excepție: atât cele cu un nivel de trai mai ridicat cât și cele mai sărace, potrivit Institutului Național de Statistică.

Cea mai îmbătrânită populație se află însă în județul Teleorman, unde vârstă medie este puțin peste 44 de ani. Pe următoare locuri se afla Vâlcea, Brăila și Hunedoara. În aceste județe vârstă medie a unui locuitor este între 42 și 43 de ani.

Și locuitorii din Caraș-Severin, Olt,Buzau, Prahova și Bucuresti sunt tot mai în vârstă. Vârstă medie în aceste locuri este de peste 42 de ani.

Cel mai „tânăr” județ din România este Iași, unde vârsta medie a locuitorilor este puțin peste 38 de ani.Aceeași voastră medie a locuitorilor o regăsim si în județele Ilfov, Suceava și Vaslui.

Îmbătrânirea populației are consecințe și asupra economiei. Acolo unde autoritățile locale nu pot crește taxele aplicate populației (majoritar pensionară) taxeaza suplimentar puținele afaceri care rezista în zonă.

SURSA: Institutul Național de Statistică

Articolul precedentExperimentul RADET. Subfinanțarea, interesele și bătălia juridică
Articolul următorRomânia, în topul țărilor cu cei mai scumpi carburanți