Deputații din Comisia pentru Industrii au votat marți pentru eliminarea prevederilor din OUG 114/2018 privind reglementarea prețurilor la gaze și energie electrică. Practic, au votat pentru revenirea la situația dinainte de apariția acestei controversate OUG 114 când piața energiei era deja liberalizată, după un lung proces de eliminare a prețurilor reglementate. 

PNL acuză PSD că tergiversează dezbaterea OUG 114

Mai mult, a fost votată și eliminarea taxei de 2% pe cifra de afaceri aplicată asupra companiilor din domeniul energiei. Urmează ca legea care modifică OUG 114 să ajungă în plenul Camerei Deputaților, care este decizională.

 

Raluca Turcan acuză parlmentarii PSD că au trimis OUG 114 pentru raport la încă două comisii, tocmai pentru a bloca şi tergiversa luarea unei decizii urgente.

Comisiile Camerei Deputaţilor refuză să pună în dezbatere OUG 114, reclamă prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, acuzând că „practicile ticăloase ale PSD ”din vremea lui Liviu Dragnea sunt perfecţionate de către urmaşii servili ai acestui demolator al democraţiei parlamentare.

„Deşi au dat curs de ochii lumii solicitării PNL de convocare a unei sesiuni extraordinare, liderii PSD de fapt mimează activitatea parlamentară blocând activitatea comisiilor raportoare care erau obligate astăzi să pună în dezbatere proiectul Ordonanţei 114/2018, ordonanţă care a pus la pământ sectoare vitale din economia românească. Astfel, comisia pentru muncă şi comisia pentru tehnologia informaţiei, sesizate în fond pentru dezbaterea acestui proiect, refuză să pună în dezbatere astăzi Ordonanţa 114, făcând imposibilă  votarea acestui act normativ mâine în plenul Camerei Deputaţilor”, afirmă Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL acuză faptul că „practicile ticăloase ale PSD-ului din vremea lui Liviu Dragnea sunt perfecţionate de către urmaşii servili ai acestui demolator al democraţiei parlamentare”.

„Românii trebuie să ştie că prin voinţa PSD această ordonanţă a fost trimisă pentru raport la încă două comisii, tocmai pentru a bloca şi tergiversa luarea unei decizii urgente. Solicit PSD să respecte, acum în al doisprezecelea ceas, procedurile parlamentare şi să aplice decizia Biroului Permanent şi a plenului Camerei Deputaţilor de a dezbate în sesiune extraordinară proiectele aflate pe ordinea de zi! Parlamentul trebuie să-şi redobândească credibilitatea şi să redevină un for democratic de dezbatere în care să primeze transparenţa şi interesul cetăţeanului”, încheie Turcan.

Opoziţia a strâns semnăturile necesare care au dus la convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară în această săptămână, iar unul dintre punctele ordinii de zi propuse este respingerea OUG 114.

Articolul precedentVienna Insurance, afaceri pe plus în primul semestru
Articolul următorEnergia electrică, aproape de recordul istoric, pe piața bursieră spot