Ploiești: Densitatea scăzută de spații comerciale oferă oportunități investiționale

Densitatea scăzută a suprafețelor ocupate de spațiile comerciale din Ploiești face oportune investițiile în domeniu în acest oraș.

Polieștiul care a pierdut startul față de celelalte mari centre urbane și industriale din România. Este al 10-lea oraș din România, ca populație, și se numără printre primele 8 din punctul de vedere al producției industriale.

Dar densitatea de centre comerciale, de 525 metri pătrați la mia de locuitori, plasează Ploieștiul abia pe locul 13 în topul orașelor din România.

Piața spațiilor comerciale din Ploiești are un indice mediu de dezvoltare, incluzând 4 centre comerciale, cu o suprafață închiriabilă totală de 110.000 mp, un parc de retail de 9.150 mp, unități de tip big box (supermarketuri, discountere, unități DIY, mobilă) și spații comerciale de stradă.

Piața este dominată de centrele comerciale Ploiești Shopping City și AFI Palace Ploiești.

În aceste condiții, Activ Property Services, agentul exclusiv de închiriere al Complexului Comercial Victoria Ploiești Vest, a intermediat închirierea unui nou spațiu, cu o suprafață de 496 mp, către Zoomania, cel mai extins lanț de magazine pentru animale din România. Primul magazin a fost deschis în Ploiești în anul 1996, iar astăzi rețeaua are peste 27 de magazine în principalele orașe din România, însumând o suprafață totală care depășește 12.000 mp.

Complexul Comercial Victoria Ploiești Vest este cel mai nou proiect comercial în dezvoltare din Ploiești, fiind situat la intersecția Șoselei Vestului cu Șoseaua Târgoviștei, într-o zona intens circulată. În vecinătatea complexului se găsesc cele mai populate cartiere rezidențiale din municipiu, magazine, benzinării, restaurante, facilități publice, servicii medicale, școli și licee.

Proiectul este un parc de retail de proximitate cu o suprafață închiriabilă de 2.690 mp, principalii chiriași urmând să fie Mega Image – 951 mp, Pepco – 543 mp și ZooMania – 496 mp. Parcul urmează să fie inaugurat în luna martie a anului viitor.

„Complexul Comercial Victoria Ploiești Vest se bucură de o amplasare strategică în partea de vest a orașului Ploiești, într-o zona intens circulată”, a declarat Valentin Manu,  Head of Retail la Activ Property Services.

„Retailerii au fost încântați de locația aflată în apropierea unor cartiere rezidențiale mari, beneficiind de o zona generoasă de clienți potențiali”, a mai spus Manu.

Activ Property Services a fost înființată în 1993, fiind una dintre principalele companii de consultanță imobiliară din România. Compania are sediul central în București și două birouri regionale în Timișoara și Cluj-Napoca.

Articolul precedentRomânii preferă medierea în loc să lupte în instanțe cu primăriile
Articolul următorDeși vinde populației cel mai ieftin gaz din regiune, România este pe locul 1 în UE la scumpirea electricității