Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să propună Guvernului prelungirea plafonării prețurilor RCA cu încă 3 luni, până la 10 ianuarie 2024. Motivul ar fi acela de a expira toate polițele RCA ale Euroins, asigurător în faliment, au declarat pentru HotNews mai multe surse atât guvernamentale, cât și din industria de asigurări.

Prețurile au fost înghețate începând din 11 aprilie 2023, în contextul falimentului Euroins, timp de 6 luni, perioadă care ar expira în data de 10 octombrie 2023.

ADVERTISING

Surse: Guvernul va prelungi valabilitatea polițelor RCA ale Euroins, după care va prelungi și plafonarea prețurilor RCA

Problema este că sunt foarte mulți șoferi români care au în continuare polițe RCA în vigoare la Euroins, asigurător intrat în faliment, iar termenul la care aceste asigurări ar expira automat este 8 septembrie 2023.

La propunerea ASF, Guvernul a scos în consultare publică proiectul de act normativ prin care s-ar prelungi cu încă 3 luni valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins, Consiliul Economic și Social (CES) l-a avizat de săptămâna trecută cu observația că măsura va genera o presiune majoră asupra Fondului de garantare a Asiguraților, dar Executivul nu l-a aprobat încă.

„Este destul de probabil ca acest proiect de OUG privind prelungirea valabilității polițelor RCA ale Euroins să fie aprobat la ședința de Guvern din această săptămână. Ulterior, ASF va propune Guvernului și prelungirea plafonării prețurilor RCA, care se va face de către Guvern printr-un alt act normativ. Premierul Ciolacu și-a dat deja ok-ul pe această propunere”, a declarat marți pentru HotNews.ro o sursă apropiată procesului.

Informația este confirmată și de alte surse guvernamentale și din industria de asigurări.

Articolul precedentDeficitul bugetar a explodat în primul semestru. Date oficiale de la Ministerul Finanţelor
Articolul următorPartidul se zbate între ciocanul deficitului bugetar și nicovala bunăstării activiștilor