Aproximativ 30% din angajaţii ALRO Slatina vor ieşi la pensie, în următorii cinci ani, iar integrarea în câmpul muncii de personal nou este dificilă, potrivit reprezentanţilor companiei, din cauza lipsei forţei de muncă specializate.

Directorul general al Alro Slatina, Gheorghe Dobra, a declarat că este vorba despre 700 de angajaţi, cei mai mulţi provenind din producţie.

„În cinci ani, avem un potenţial de pierdere prin pensionare 700 de angajaţi, cam 30 la sută din personal, din care 450 de muncitori, tesa şi management – o sută şi ceva, iar maiştrii vreo 50. Pierdem şi vreo patruzeci de electricieni, numai anul acesta, lăcătuşi – douăzeci şi ceva. Nu vor pleca toţi odată”, a afirmat Dobra, citat de Realitatea de Olt.

El s-a declarat îngrijorat de această situaţie, adăugând că este dificilă integrarea în câmpul muncii a absolvenţilor de şcoală profesională sau de învăţământ dual.

„Ne îngrijorează foarte mult acest lucru. Noi am început învăţământul dual, s-a dezvoltat colaborarea pentru şcoala profesională, am fost promotori, dar gândiţi-vă că pentru un elev de 18 ani, la învăţământul dual sau la şcoala profesională, trebuie destul de mult timp ca să poţi să-l înveţi. Apoi, intervine complexitatea utilajelor ş a echipamentelor, care este din ce în ce mai mare”, a mai spus directorul general Alro.

Dobra a mai arătat că mult dintre meseriile de care Alro are nevoie nu mai sunt pe piaţă.

„Sunt şi meserii care nu mai sunt în piaţă. Spre exemplu, ne pleacă 15 sudori, cred că sunt jumătate din câţi avem, şi nu mai sunt. Este o schimbare a nomenclatorului de meserii şi este din ce în ce mai greu de asigurat”, a conchis Gheorghe Dobra.

 

Articolul precedent,,Cămătarii” din Parlament fac concurență băncilor
Articolul următorAngela Merkel, anunț bombă despre două dintre cele mai importante instituții financiare