Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi-a continuat ritmul accelerat de creştere, astfel că indicele BET, care include cele mai tranzacţionate 16 companii cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 25% în primele 8 luni ale acestui an, iar indicele BET – Total Return (BET-TR), care include şi dividendele oferite de companiile din BET, a înregistrat un avans de 36%, conform unui comunicat de presă al Bursei.

‘Evoluţia pieţei de capital confirmă fundamentele atractive ale acesteia. Aşadar nu este o întâmplare că suntem aici, este doar o reconfirmare că există baze solide de creştere. Dincolo de perfomanţa pieţei, este important ca investitorii să fie conectaţi şi la planurile pe care le avem pentru dezvoltarea acesteia pentru că urmează să anunţăm noi etape concrete care să ducă în această direcţie,’ a declarat Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori Bucureşti.

Conform BVB, performanţa pieţei a fost susţinută puternic de dividende şi de rezultatele pe care companiile listate le-au prezentat investitorilor. Însă, veştile bune pentru investitorii de la BVB nu se opresc însă aici.

‘România a demonstrat, în repetate rânduri, ca este o piaţă care s-a maturizat şi că poate reveni la ritmuri accelerate de creştere chiar şi după perioade de stres generate de perioade de volatilitate ridicată. Mai mult, indicele BET-TR, care include şi dividendele, a avut performanţe anuale pozitive în echivalent lei în fiecare an de la lansare şi până acum, lucru greu de egalat,’ a declarat Lucian Anghel, preşedintele BVB.

Valoarea totală de tranzacţionare pe segmentul de acţiuni a fost de 1,46 miliarde de euro de la începutul anului şi până la finalul lunii august. La finalul primelor 8 luni din acest an, valoarea de piaţă a companiilor româneşti era de 21,8 miliarde euro, în timp ce capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB a depăşit 34,6 de miliarde de euro în ultima şedinţă de tranzacţionare din august.

Articolul precedentJustiţia europeană decide marţi dacă multinaţionalele pot fi obligate de CE să ramburseze avantajele fiscale incorecte
Articolul următorPrețul energiei electrice, un nou nivel record!