Gigantul american Pfizer a anunța că a majorat prognoza vânzărilor de vaccinuri contra Covid-19 cu 7,5%, până la un total de 36 de miliarde de dolari, în condițiile în care, în prezent, semnează contracte pentru doze booster cu mai multe țări și primește aprobări pentru utilizarea produsului pentru segmente mai largi de vârstă. Și acțiunile companiei s-au apreciat cu 1% înaintea deschiderii bursei americane de marți.

ompania susține că va livra anul acesta 2,3 miliarde de doze de vaccin contra noului coronavirus, din cele aproximativ 3 miliarde pe care le va produce în 2021, relatează Reuters, preluat de HotNews.ro.

Ajutat de campania de vaccinare fără precedent demarată la nivel global împotriva pandemiei de Covid-19, vaccinul Pfizer a devenit rapid unul dintre cele mai bune produse din istoria de 172 de ani a companiei.

Pfizer împarte egal cheltuielile și profiturile din vaccin cu partenerul său german BioNTech.

Pfizer a vândut vaccinuri contra Covid-19 de 13 miliarde de dolari în trimestrul trei al acestui an, în condițiile în care analiștii consultați de Refinitiv prognozaseră, în medie, un total de 10,88 miliarde de dolari.

Articolul precedentSCHIMBARE MAJORĂ pentru românii cu credite în FRANCI ELVEȚIENI. Ce se modifică de la 1 ianuarie
Articolul următorRomânia în secolul XXI: societatea și economia digitală