Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, îl critică dur pe premierul Florin Cițu după ce a declarat că nu știe cât costă o pâine, pentru că nu mănâncă. Daea a afirmat, în direct la Realitatea Plus, că o astfel de afirmație denotă superficialitate și ridică și semne de întrebare privind percepția premierului asupra greutăților cu care se confruntă românii de rând.

„Am rămas contrariat de faptul că prim-ministrul României, în plină campanie de recoltare, când se adună de pe câmp pâinea țării, s-a gândit să dea un răspuns descalificant, din punctul meu de vedere. (….) Un prim-ministru nu este în acea funcție pentru a ne prezenta meniul său zilnic, sigur că sunt oameni care au un anumit regim de alimentație și trebuie respectată opțiunea domniei sale, dar el este prim-ministru al meniului tuturor românilor și pâinea este alimentul principal în alimentația multor compatrioți, iar răspunderea aceasta, de a asigura hrana poporului, este în primul rând în portofoliul prim-ministrului”, a afirmat Petre Daea.

Fostul ministru al Agriculturii a mai afirmat că un astfel de răspuns denotă și o anumită atitudine față de ceea ce le se întâmplă românilor de rând. „Nu fac acuze, dar îi atrag atenția unui om care vremelnic conduce țara că aceste răspunsuri, pe de-o parte deranjează, pe de altă scot la iveala superficialitatea.”

 

Articolul precedentRata infației a ajuns la 5% în luna iulie. Prețurile energiei si carburanților AU EXPLODAT
Articolul următorGuvernul a dublat numărul de muncitori străini acceptați în România