Anunț sumbru venit chiar de la ministrul Agriculturii: prețul cărnii de porc va exploda de Crăciun. Petre Daea spune că fermierii merită o sumă corectă pentru munca pe care o depun. Specialiștii avertizează însă că prețul cărnii ar putea ajunge la 60 de lei. 

Reporter: Cât va costa un kilogram de carne de porc de Crăciun?

Petre Daea: Nu e mic prețul dar… este prețul cel mai mic la produsele agricole în România.

Reporter: Cât să își pună românii deoparte pentru carnea de porc?

Petre Daea: Nu trebuie să își pună deoparte. Suntem atenți, mâncăm mereu din ce fac românii și fac bine. Îi prețuiesc, fac în conditii grele. Prețurile vor fi de respect pentru munca fiecăruia.

Producătorii de carne spun că prețul unui kilogram de carne de porc se va majora chiar și cu 100% până la sărbătorile de iarnă. În acest moment, în supermarketurile din București prețul unui kilogram de ceafă, cotlet sau coaste de porc este între 19 și 29 de lei, însă ar putea să coste chiar și 60 de lei.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentNicolae Ciucă, întrevedere cu Ursula von der Leyen – Angajament pentru implementarea coerentă și cuprinzătoare a țintelor și jaloanelor PNRR
Articolul următorCARACATIȚA de pe piața deșeurilor. Cum să faci 230.000 de euro pe lună, cu o pârloagă de pământ, timp de 13 ani, fără să miști un deget. Afacerile dubioase ale patronului EUROCONSTRUCT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau