S-au înregistrat cu 140% mai multe cazări față de iunie 2020, prima lună de după ridicarea stării de urgență. Spațiile de cazare au fost ocupate la un sfert din capacitate.

Creșterea de 140% a sosirilor se datorează ridicării restricțiilor: în urmă cu un an, unitățile de cazare funcționau cu limitări de capacitate în funcție de scenariul epidemiologic (roșu, galben, verde), iar pe timp de noapte exista interdicția de circulație. De altfel, iunie era abia prima lună de după ridicarea stării de urgență. În iunie 2021, în schimb, unitățile de cazare au putut funcționa la 85% din capacitate, conform hotărârii de prelungire a stării de alertă din 14 mai, dar în realitate au fost ocupate pe sfert. 

Institutul român de Statistică (INS) arată că sosirile turiștilor străini au reprezentat 8,7% din totalul celor aproape 805 mii, dar față de iunie 2020, au crescut cu 65%. Cei mai mulți turiști străini au sosit din Germania, Italia, Franța și SUA, apoi din țările vecine Ungaria, Republica Moldova și Ucraina.

În același interval, s-au înregistrat 1,84 de milioane de înnoptări, cu 161% mai multe față de iunie 2020. În medie, un turist român s-a cazat 2,3 zile în unitățile din țară, iar unul străin 2,3 zile. În iunie 2021 s-au înregistrat 1,12 milioane de plecări ale turiștilor români în străinătate, cu 73% mai multe față de aceeași lună din anul trecut.

În prima jumătate a anului, numărul de sosiri a crescut la 3,27 de milioane de persoane, cu 52% mai mult comparativ cu primul semestru din 2020. 94% din sosiri au fost ale vizitatorilor români. Cele mai populare destinații au fost în județul Brașov, urmate de cele din București, Constanța, Prahova și Bihor.

Sursă: INS.ro

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentAmenda MAXIMĂ pe care o poate primi un conducător auto. Modificări MAJORE în legislația rutieră
Articolul următorMetro Cash & Carry România, Carrefour şi Auchan retrag de la comercializare şi de la clienţi mai multe tipuri de îngheţată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau