Enel X România a construit  peste 40 de centrale fotovoltaice la nivel național, în 2022, un număr aproape dublu față de anul precedent. Centralele fotovoltaice au o capacitate totală de peste 26 MWp. Investiția în astfel de soluții asigură un termen mediu de recuperare al acesteia de circa 5 ani.

Centralele fotovoltaice vor asigura o producție anuală de energie electrică de aproape 30.000 MWh/an, contribuind la reducerea cu peste 5.400 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectele din 33 de localități însumează aproximativ 50.000 de panouri fotovoltaice, acoperind o suprafață totală de peste 100.000 de metri pătrați și vor fi instalate atât pe acoperiș, cât și la sol.  

„Ne-am depășit obiectivele propuse și am acumulat o experiență relevantă în domeniu prin stabilirea de parteneriate strategice pe termen lung, pe fondul tendinței actuale de creștere a performanței energetice a companiilor. Oferim tehnologii și echipamente de ultimă generație, cu fiabilitate ridicată, provenind de la producători consacrați la nivel mondial pe piața sistemelor fotovoltaice. Investițiile în surse de energie regenerabilă nu mai țin cont doar de reducerea costurilor cu energia, un obiectiv esențial pentru orice companie astăzi, ci și de un mod nou de a privi viitorul într-o manieră sustenabilă”, a afirmat Laurențiu Brumaru, Head of Marketing and Sales B2B, Enel X România.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentDouă noi proiecte de infrastructură rutieră pentru București-Ilfov: lărgirea la 4 benzi a DN3, între Pantelimon și intersecția cu DJ301B, și un sens giratoriu în zona Șindrilița
Articolul următorOMV se laudă cu Neptun Deep, dar riscă să-și piardă licența de exploatare – Manevrele austriecilor în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau