Senatorul PNL Florin Câțu susține că PSD nu va da legea pensiilor nici în septembrie, din cauza că există riscul foarte mare ca România să intre în incapacitate de plată spre sfârșitul lui 2019.

„Adio, pensii!

V-am promis inca o stire bomba si astazi ma tin de cuvant.

Sa va spun premizele acestei stiri.

– Executia bugetara din 2018 manipulata si plina de date false si bugetul pentru 2019 tot la fel fundamentat pe date false. Doar executia fiscala arata venituri mai mici 3 miliarde decate cele planificate. Iar veniturile fiscale sunt la cel mai mic nivel din istorie, 15% din PIB.

– OUG 114 si consecintele ei nenorocite

– Atentionarile in legatura cu estimarile guvernului pentru 2019 din partea CE si a altor institutii internationae

– Scaderea perspetivei la Negativ de la Standard and Poors

– Statul roman nu mai are acces la imptrumuturi nici intern si nici extern. Cand reuseste sa se imprumtue o face scump si de la fonduri de investitii obscure cu actionari din Rusia

– Tentativa populista de a repatria aurul in scopul de a-l vinde pentru a acoperi costul pensiillor speciale- 2 miliarde de euro pe an.

– Confiscarea banilor populatiei care acum sunt administrati in pilonul II de pensii.

Acum doua saptamani a avut loc o intalnire la care au participat doar “alesii” lui Dragnea. Li s-a prezentat dezastrul din bugetul pentru 2019 si riscurile asupra economiei. Atunci au fost avertizati si in legatura cu decizia S and P de a schimba perspectiva Romaniei la NEGATIV. Tot atunci au hotarat sa-l puna pe Florin Georgescu sa le trimita studiului de impact pentru OUG 114. Teodorovici deja stia din 4 februarie de la sedinta CNSM si il informase si pe seful lui direct, Valcov despre efectele devastatoare ale ordonantei.

Foarte important, Teodorovici nu a fost unul dintre “alesii” lui Dragnea la acea intalnire!

Si acum stirea:

Avand in vedere riscul foarte mare ca Romania sa intre incapacitate de plata spre sfarsitul lui 2019, la intalnirea de joi 7 martie au hotarat:

“legea pensiilor NU SE APLICA nici de la 1 septembrie 2019”!

Folosesc aceasta lege ca instrument de santaj in schimbul votului pentru alegerile din 2020.

In aceeasi situatie sunt si anumite sporuri si indemnizatii care vor ramane inghetate la nivelul anului 2018.

Dintr-o lovitura pierd bani peste 6 milioane de romani. Romani pe care Dragnea ii santajeaza sa voteze PSD in 2020″, își încheie postarea pe Facebook senatorul PNL.

Articolul precedentȚigările de contrabandă, la mare căutare în ianuarie
Articolul următorEfectele Brexit. Investitorii „fug” cu 1.200 de miliarde de dolari din Regat în UE